test gezonde tussendoortjes

REVIEW: Ik testte verschillende gezonde tussendoortjes

Ik krijg heel vaak de vraag wat nou goede tussendoortjes zijn. Inmiddels heb ik daar al meerdere artikelen over geschreven zoals deze:

Lees hier artikel: 50 gezonde tussendoortjes

raw bars review

Toch heb je niet altijd zin of tijd om noten mee te nemen naar je werk. Een simpele reep zoals je van vroeger gewend bent is toch waar veel mensen naar verlangen. De afgelopen twee weken testte ik 6 verschillende bars voor jullie. Allemaal gezond, natuurlijk en makkelijk mee te nemen.

raw bite review

RAW BITE bar

Smaak: bessen

Prijs: 1,95

Ik stelde in onze besloten community aan mijn klanten de vraag of zij deze bar al geprobeerd hadden. Wat denk je? Blijkt dat ik de minst lekkere smaak te pakken had! Balen want ik was juist zo blij dat het eens een andere smaak was dan de standaard cacao. Eerlijk is eerlijk, ik vond deze bar ook niet bijzonder smaakvol. Daarnaast vind ik de RAW BITE ook best wel prijzig. Zeker in vergelijking met de andere bars die ik geprobeerd heb. Pluspunten zijn dat de bar lang verzadigde. Ik kon er prima op door tot het avondeten.

Cijfer: 6,0

rude health review

RUDE HAELTH

Smaak: the pumpkin (pompoen)

Prijs: 1,39

Yes, weer een andere smaak dan cacao! Ik moet eerlijk bekennen dat ik me niet wild aangetrokken voelde tot deze bar. Opzich spreekt een pompoen raw bar me niet bijzonder aan maar … onder het motto van testen heb ik hem toch meegenomen. Achteraf ben ik daar harstikke blij om. Deze is super lekker! Precies groot genoeg, een goede prijs (zeker nu want ik had hem met 50% korting bij Holland & Barret vandaan. Kostte nu slechts 70 cent), verzadigde net als de anderen bar goed en bevat slechts 141 kcal. Het viel me op hoe lekker deze bar ruikt! Ook een absoluut pluspunt. Als laatste ben ik tevreden over de ingrediënten. Deze bar bestaat uit pompoenpitten, appel, kaneel & gember. Een zoete smaak die me aan de herfst deed denken.

Cijfer: 8,5

nakd nibbles review

NAKD nibbels

Smaak: salted caramel

Prijs: 1,39

Ik was super blij dat ik deze bij Holland & Barret (de Tuinen) vond! Eindelijk eens wat anders dan een standaard bar. Ik ben een sucker voor verpakkingen en ik vond het er veel belovend uitzien. Vooral ’s avonds als we een bankhang avond hebben vind ik het lekker om iets ‘te snacken’. Deze nibbels leken mij perfect voor de bankhang situatie. Het eerste wat mij opviel toen ik het zakje open trok was de geur. Niet zo salted caramel… persoonlijk vond ik het niet zo lekker ruiken. Ook smaakte het helemaal niet naar salted caramel. Eigenlijk vond ik het smaken naar de standaard nakd repen maar dan in bolletjes. Positieve punten zijn het aantal calorieën. Dat zijn er namelijk maar 138! Super geschikt als ‘snack’ op de bank dus. Net als de gewone Nakd bar verzadigd deze van Nakd ook prima. Als ik kijk naar de ingrediënten dan zit hier naast dadels en rozijnen ook smaakstoffen en rijstmeel in. Als ik voor een rawbar kies dan heb ik dat persoonlijk liever niet.

Cijfer: 6,0

beond bar review

BEOND bar

Smaak: appel-kaneel

Prijs: 1,79

Voor een enkele bar vind ik alles boven een euro sowieso een beetje overdreven maar dat is nu eenmaal wat het is. Deze bar is dan net weer wat duurder dan de NAKD en de RUDE HEALTH bars. Wel moet ik zeggen dat ik qua smaak deze bar het allerlekkerste vond. Ook deze bar rook prima. Eén bar is slechts 133 kcal. Het nadeel vond ik tussen de ingrediënten. Deze bar is namelijk gemaakt van dadels, cashewnoten, appel, dadelsiroop, rozijnen en kaneel. Ten opzichte van de RUDE HEALTH bar bevat deze bar ongeveer 2 gram suiker meer en bijna 2,5 gram vezels minder.

Cijfer: 7,5

nakd pecan pie review

NAKD bar

Smaak: pecan pie

Prijs: 0,73

Het voordeel is dat je deze bars in een verpakking van 4 kunt kopen. Daardoor komen ze gemiddeld op een betere prijs uit dan de los verkoopbare bars. Deze smaak van Nakd is wel goed. Niet te sterk maar wel lekker. De bar bestaat uit dadels, pecannoten en amandelen waardoor deze bar minder suiker en meer vet bevat dan de andere bars. In andere woorden: niet bijzonder, wel lekker, goede prijs en goede voedingsstoffen.

Cijfer: 6,5

trek bar review

TREK bar

Smaak: cacao chaos

Prijs: 0,99

Deze bar sprak mij direct aan. Een stoere verpakking, een stoere naam en goede prijs. Dat de smaak cacao is nam ik dan maar voor lief. Normaal gesproken vind ik cacao een slap aftreksel van chocolade en krijg ik er alleen maar trek in chocolade van. Deze bar moest dus van goede huize komen om mijn choco-cravings te verzadigen. Ik kan niet anders zeggen dat deze bar echt ontzettend lekker is. In tegenstelling tot de andere bars heeft deze een ‘bite’ Hij is een beetje crunchy wat ik persoonlijk onwijs waardeer. Hij is groter dan de andere bars en voelt daarom als een soort ‘koekje’. Qua calorieën bevat hij ook meer, namelijk 186 kcal. Persoonlijk vind ik dat niet zo’n probleem maar er zijn genoeg mensen die liever onder de 150 kcal blijven met hun standaard tussendoortjes. Qua ingrediënten is het ook wat minder. Dit is wat erin zit: dadels (ofcourse), soaj-eiwitcrunchies (daardoor is hij dus crunchy), vruchtensapconcentraat, rozijnen, glutevrije haver (wat onzin is want de crunchies zijn gemaakt met gewoon zetmeel), cashewnoten, cacaopoeder, sojabloem natuurlijke smaakstoffen en rijstzetmeel. Hierdoor bevat de bar een stuk meer suiker. Toch geef ik deze bar een hoog cijfer omdat dit echt een hele lekkere bar is.

Cijfer 8,0