Recept: kerriesoep met gamba’s

Iedere week eten staat er wel eens een keer soep bij ons op tafel. Het liefst zelf gemaakt, boordevol goede voedingsstoffen. Een smaakvolle soep valt voor mij echt in de categorie ‘comfortfood’. Nu de zomer in aantocht is, kies ik liever voor wat lichtere soepen. Deze kerriesoep met garnalen is echt één van mijn favoriete recepten. Dit ontzettend lekkere recept vond ik ooit op de foodblog brendakookt.nl.

Dit heb je nodig

snuf kurkuma
1 liter kippenbouillon
400 ml kokosmelk

1 ui
teen knoflook
3 aardappelen
stengel bleekselderij
2 eetlepels kerriepoeder
bakje gamba’s

Zo maak je de soep

  • Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze in olijfolie in een soeppan
  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Snijd de bleekselderij in stukjes. Bak dit even mee met de ui.
  • Voeg peper, zout, kerriepoeder en een snuf kurkuma toe. Bak dit even mee.
  • Voeg de kippenbouillon bij de pan en breng dit aan de kook. Laat dit 20 minuten koken. Pureer de soep met de staafmixer fijn.
  • Voeg de kokosmelk toe en breng dit aan de kook.
  • Bak ondertussen de gamba’s in een koekenpan en serveer deze in de soep
Tags:
, ,