Mijn 3 favoriete thee soorten met geneeskrachtige werking

Theeleuten opgelet!! Deze drie verschillende soorten thee hebben zeer nuttige geneeskrachtige werkingen. Kan je op langer termijn zo een pilletje schelen (knipoog).

Gemberthee 

We beginnen meteen met mijn favoriet. Heet water, schijfje citroen en een blokje gemberwortel. Zo lekker.

Behalve dat deze thee fijn van smaak is, heeft gember behoorlijk wat geneeskrachtige werkingen (Chinese gezondheidsleer). Zo bevat gember behoorlijk wat anti-oxidanten die je lichaam helpen om ziekten af te weren. Daarnaast bevat een stofje dat Gingerol heet dat misselijk tegengaat. De scherpe stof Shogaol heeft een pijnstillende werking. Als laatste en niet geheel onbelangrijk, heeft gember een positieve invloed op je maag-darm stelsel. Gember stimuleert namelijk je spijsvertering en helpt het bij een opgeblazen buik. Persoonlijk merk ik ook dat gember een tegen energie-dips helpt. Gember heeft namelijk een positieve werking op je bloedsuikerspiegel. Nog een fijne bijwerking is dat je minder snel ‘snaai’trek krijgt.

Wel belangrijk is de dosering. Gember kan namelijk je bloed verdunnen en de afgifte van je galzuur verhogen. Gebruik je dus bloedverdunners of heb je problemen met je galblaas raadpleeg je huisarts.

Brandnetelthee

Ook een favorietje die regelmatig in mijn theekopje verschijnt. Net als gember kan ook brandnetelthee bepaalde ziekten buiten de deur houden. Door de anti-oxidanten en vitamine C versterkt de brandnetelthee je weerstand. Brandnetels staan bekend om hun vocht afdrijvende werking. Het stimuleert de urine doorloop waardoor je lichaam makkelijker afvalstoffen kan afvoeren. Als je last hebt van nierstenen is het ook aan te raden om regelmatig een kopje brandnetelthee tot je te nemen. Het schijnt dat brandnetelthee ook helpt bij huidproblemen zoals eczeem.

Kamille thee

60% van het volwassen Nederlandse volk schijnt slaapproblemen te ervaren. Daar behoor ik absoluut bij, categorie ‘slechte inslapers’. Daarnaast kan ik sinds een burn-out slecht cafeïne verdragen. Ik word er onrustig en bloednerveus van.

Als ik merk dat ik een mindere dag heb, tover ik de kamillethee te voor schijn en laat ik alle vormen van cafeïne voor wat het is. Stress slaat bij mij op mijn maag. Ik krijg een zere en opgeblazen buik. Kamille heeft een verzachtende werking en de klachten nemen na een kop thee echt af.

Daarnaast heeft kamille ook mentaal een kalmerende werking. Je raakt wat makkelijker ontspannen en valt daardoor ook wat makkelijker in slaap.

Tags:
,