succesvol zonder dieet - banner home

Succesvol zonder dieet

 jouw leefstijl in balans

‘Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg’ – Albert Einstein

Dit kunnen redenen zijn waar Leefstijlcoaching jou bij kunt helpen:

  • je hebt een BMI van 25 of hoger (bereken hier)
  • je wilt meer energie en je fitter voelen
  • je wilt een kick-start naar een gezondere leefstijl
  • je wilt weten welke porties en welke voeding goed voor JOU is

“Samen brengen we stap voor stap veranderingen aan in jouw leefstijl om zo jouw doel te kunnen behalen”

Ik geloof niet in ‘quick fixes’ maar ga liever op zoek naar manieren die leiden tot duurzame oplossingen. Dat betekent dat je niet klakkeloos een voedingsschema gaat volgen, maar dat we datgene doen wat écht bij jou past. Door de coachingsgesprekken komen we samen tot de kern en passen we de acties aan op jouw persoonlijke behoeften.

“Tijdens dit leer proces heb ik Tessa haar begeleiding als zeer ondersteunend en motiverend ervaren! Ook als ik even stil stond, soms met wat frustratie, gaf Tessa mij weer de juiste tools om weer verder te gaan”

Benieuwd naar meer ervaringen van anderen?? Klik hier

Een gezonde leefstijl is meer dan gezonde voeding alleen. Tijdens de gesprekken kijken wij samen op welke gebieden winst te behalen valt voor een gezonder, energieker en fitter lijf.

Dat kunnen de volgende gebieden zijn:

  • voeding
  • beweging
  • slaap
  • stress/ontspanning

Hoe ziet het Health Boost traject eruit?

Intakegesprek

Gefeliciteerd! Jij hebt besloten dat je het anders wilt. De eerste stap is het intakegesprek. We gaan in gesprek over waarom je hier vandaag bent. Wat wil jij bereiken en hoe kan leefstijlcoaching jou daar bij helpen? Samen formuleren wij jouw coachingvraag (of vragen) en kijken welke aanpak het beste bij jouw wensen past. Je gaat met de eerste ‘tools’ naar huis om direct met jouw doel aan de slag te gaan. 

Coachingssessies

Tijdens deze sessies bespreken wij onder andere wat jij ervaart, wat je met die ervaring kunt en hoe jij steeds weer een stapje dichter bij je doel kunt komen. Afslanken is vaak niet moeilijk maar volhouden is een ander verhaal. Coaching helpt je omgaan met de alledaagse moeilijkheden zoals trek in zoetig- en vettige snacks, de gezellige momenten zoals uiteten in een restaurant en gezond koken terwijl je weinig tijd en zin hebt. Boven alles kijk ik altijd naar wat bij JOUW levensstijl, persoonlijkheid en lijf past. Dit is wat Leefstijlcoaching onderscheidt ten opzichte van Diëtisten en gewichtsconsulenten.

Vervolgconsulten

Onderzoeken en ervaring leert dat gedragsverandering het lastigste is wat er is. Het is daarom niet gek dat veel mensen uiteindelijk toch weer terugvallen (of zwaarder worden). Gemiddeld ben je na ongeveer 7 afgeslankt en beschik je over voldoende handvatten om zelf verder te gaan. Toch ervaren de meeste klanten de vervolgconsulten als een stok achter de deur om hun nieuwe levensstijl vast te kunnen houden. Tijdens de vervolgconsulten bespreken we wat jij ervaart; wat gaat goed en wat vindt je lastig? Het zijn consulten waarin naast het gesprek ook een meet- en weegmoment plaats vindt. 

 

“De kilo’s vlogen er af en mijn energie kwam terug. Ook op het gebied van beweging heeft Tessa mij de juiste inzichten gegeven. Ik kijk terug op hele fijne gesprekken en prettige begeleiding en ik ga door met de kleine aanpassingen in mijn levensstijl.”

Aanmelden voor een intakegesprek

Ben jij klaar voor meer rust en balans? 
Meld je nu aan via het onderstaande formulier.