Frittata met brie

Recept: Frittata met spinazie, brie & cherrytomaten

Dat gezond eten makkelijk en lekker kan zij bewijst deze frittata maar weer. Oei, zeker met dit warme weer is deze een kwart van deze frittata heerlijk in combinatie met een frisse groene salade en een snee geroosterd brood.

Dit heb je nodig voor 2 personen

Olijfolie

300 gram spinazie

150-200 gram cherrytomaten

100 gram brie

4 eieren

2 eiwitten

100 ml slagroom

peper & zout

frittata

Zo maak je de frittata

  1. verwarm de oven voor op 175 graden
  2. slink de spinazie in een pan
  3. kluts de eieren met de slagroom in een kom
  4. vet de ovenschaal (brownie blik werkt goed!) in met olijfolie en giet het eimengsel in de bakvorm
  5. verdeel de spinazie over de bodem
  6. snijd de brie in repen en verdeel over het eimengsel
  7. breng op smaak met peper en zout
  8. bak de frittata in ongeveer 15 minuten gaar. Hij is klaar als de bovenkant stevig aanvoelt.

 

Variatie

Zin in een andere frittata maar ben je niet zo creatief? Don’t worry! Bij deze nog wat van mijn favoriete combinaties.

  • parmaham, oregano & buffelmozzarella
  • gerookte zalm, dille & een lepeltje mosterd
  • boerenkool & pancetta