De seizoensgroenten van januari + weekmenu

Wanneer je eet volgens het seizoen ben je niet alleen goedkoper uit maar is het ook beter voor het mileu (denk aan transport). Daarnaast is het ook goed voor je lijf. Een stamppot klinkt ook een stuk aantrekkelijker als sneeuw de buitenwereld bedekt dan wanneer je met 30 graden in je tuin vertoeft. Ons lijf is afgesteld op de natuur en de natuur geeft ons door het jaar heen precies wat we nodig hebben. Wanneer jij volgens de seizoenen gaat eten, is de kans groot dat je ook meer verschillende groenten en fruit zal gaan eten en dus meer verschillende vitamines en mineralen binnen krijgt.

De groenten van januari

boerenkool
paddenstoelen
pastinaak
pompoen
prei
rode biet
rodekool
savooikool
schorseneren
spruiten
uien
veldsla
witlof
wittekool
wortelen


Inspiratie weekmenu:

maandag: boerenkoolstamppot met cashewnoten
dinsdag: wrap met rauwe rode- en wittekool met een yoghurtsausje en rozijnen
woensdag: koolsalade van de overige witte- en rode kool met appel, walnoten en gerookte kip
donderdag: witlof ovenschotel met aardappelen, ham en oude kaas
vrijdag: pompoensoep
zaterdag: Spruiten & ui met pastinaakfrietjes
zondag: romige champignonsoep

Tags:
,