Recept: couscoussalade met abrikoos, geitenkaas & kip

Ik ben gek op simpele, voedzame en snelle recepten. De meest verassend lekkere maaltijden ontstaan uit bij elkaar geraapte ‘left overs’. Zo is ook dit recept ontstaan! Deze maaltijd bevat zo’n 600 kcal. Wil je graag een slankere maaltijd? Dan kun je de kippenpoot ook vervangen voor 80 gram gewone kipfilet.

Dit heb je nodig (2 pers.)

40 gram ongekookte volkoren couscous

2 gegrilde kippenpoten

1 (gele) courgette

100 gram zachte geitenkaas

1 groentebouillonblokje

40 gram gedroogde abrikozen

optioneel: verse peterselie

couscous salade

Zo maak je het

  • kook 0.5 liter water in een waterkoker
  • snijd ondertussen de courgette in dunne plakjes
  • giet het kokend water over de couscous met een bouillonblokje in een pan en dek af met een theedoek. Laat dit ongeveer 10 minuten staan.
  • verhit olijfolie in een koekenpan en bak de courgette zacht
  • verbrokkel ondertussen de geitenkaas, snijd de peterselie en abrikozen in dunne reepjes
  • giet de couscous af en meng deze in een kom met de andere ingrediënten behalve de kip
  • verdeel de couscoussalade over twee borden en serveer met de kippenpoot

Eetsmakelijk!