10 redenen waarom kaneel super goed voor je is [+ recept]

De bladeren vallen van de bomen, de ene windstorm volgt de andere op en regelmatig tikt de regen ’s avonds tegen de ramen.

De tijd voor netflix, een haardvuurtje en kaneel.. huh, wat? WAT?

 

Jazeker, deze herfst en winter ga jij zeker weten aan de kaneel

 

Vandaag ga ik je vertellen waarom!

1. helpt bij maag- en darmklachten

Met name werkt kaneel in combinatie met honing tegen maagpijn en onderzoeken laten zien dat kaneel de gezondheid van de darmen verbetert.

2. kaneel werkt verjongend

Kaneel zit vol antioxidanten. Antioxidanten beschermen weefsel en DNA tegen vrije radicalen. Deze vrije radicalen veroorzaken in bepaalde gevallen schade aan weefsel en cellen die je zelf onder andere kan herkennen als een versneld ouderdomsproces. Hierbij kun je denken aan met name verslapping van de huid en rimpels.

3. anti-bacterieel

Zo kun je een slechte adem verdrijven met kaneel doordat dit specerij ongewenste bacteriën te verdrijven. Je kunt kaneel ook gebruiken bij schimmel- en ontstekinginfecties.

4. eetlust remmende werking

Al mijn klanten die willen afslanken raad ik aan om zeker in de eerste periode kaneel te gebruiken. Naast de gezondheidsvoordelen remt het ook nog eens je eetlust. Een handige tool als jouw verzadigingshormoon leptine zijn werk niet meer goed doet.

5. goed voor je humeur

Niet voor niets verkoop jij je huis beter met de geur van een vers gebakken appeltaart! Denk ook eens aan de geurkaarsen die naar kaneel ruiken. Kaneel schijnt zelfs zo’n goede invloed op je humeur te hebben dat sommige dit specerij als afrodisiacum bestempelen.

6. stabiliseert de bloedsuiker spiegel

Kaneel bevorderd de opname van glucose waardoor er minder insuline aangemaakt hoeft te worden. Dit zorgt voor een minder pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel. Dit betekent trouwens niet dat een kaneelbroodje beter voor je bloedsuikerspiegel is dan een appel! Om deze reden wordt kaneel zelfs als natuurlijk geneesmiddel bij diabetes en voorstadia van diabetes ingezet.

7. verzadigd zoete trek

De zoete smaak van kaneel kan de ergste trek in zoete (lees chocolade, snoep of koek) wegnemen. Krijg je enorme trek in zoet? Probeer dan eens wat volle yoghurt met rozijnen en kaneel.

8. rijk aan mineralen

Mangaan, ijzer, vitamine C & K, magnesium en calcium. Behoorlijk voedzaam, die kaneel!

9. verminderd het risico op hart- en vaatziekten

2 bestanddelen uit kaneel hebben een beschermende werking tegen een hartinfarct. Daarnaast voorkomt kaneel bloedklontering en zou kaneel een verlagende werking hebben op het slechte cholesterol door het evenwicht tussen de verschillende soorten cholesterol te bewaren.

10. helpt tegen diarree

Last van diaree? Probeer eens een appel met kaneel! Vezels en de anti-bacteriële werking van kaneel lossen deze kwaal zo voor je op.

 

Na dit artikel zin in snufje kaneel?

Ik raad het ten zeerste af om een soeplepel met kaneel te nuttigen.

Bekijk dit filmpje vanaf 1:00 minuut waarom 😉

Dan vind ik zelf een Chai latte toch een fijnere optie.

*deze afbeelding is afkomstig van foody.nl omdat ik te lui ben om een eigen foto te maken. Uiteraard wel een eigen recept.

chai latte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0.5 tl kaneel                                                                   1 tl zwarte thee

0.25 tl kardemon                                                          half glas halfvolle melk

0.25 tl gemberpoeder                                                   1 tl honing

1 kruidnagel & 1 peperkorrel (gekneusd)                 theefilter

TIP: je kunt in plaats van de specerijen ook een chaimix kopen.

 

Zo maak je de chai latte

Schenk het halve glas melk in een pannetje en zet deze op middel hoog vuur (niet laten koken). Kook het water en schenk deze in je glas. Kneus de kruidnagel en peperkorrel met bijvoorbeeld een vijzel. Meng alle specerijen en stop deze in het thee filter. Hang het thee filter een paar minuten in je glas. Schuim je melk op met een melkopschuimer of bijvoorbeeld een (staaf)mixer. Meng de melk met de thee en zoet de chai latte naar smaak met honing en eventueel nog wat kaneel.

Enjoy!

 

Pssssst… Als je dit artikel waardevol vindt voor je eigen gezondheid, help me dan vooral door dit artikel te delen via Facebook. Hierdoor hoop ik zoveel mogelijk vrouwen te bereiken en ook hen een duwtje in de goede richting (lees: richting een gezond, energiek en slank lijf) te geven.

deel dit artikel