producten die je altijd in huis moet hebben

10 gezonde producten die ik altijd in huis heb

Een grote voorraadkast heb ik niet. Toch zorg ik er voor dat er een aantal dingen ALTIJD in huis zijn. Zo kies ik toch gemakkelijker voor een gezond product.

Eieren

Van ei word ik blij. Nee maar echt. Binnen no-time kun je iets met ei in elkaar flansen. Zo maak ik regelmatig de frittata, scrambled eggs met zalm en kruiden, een simpele omelet of een gekookt eitje voor op mijn cracker.

Kwark of yoghurt

Als ontbijt met granola, plain als tussendoortje, als basis voor een saus en wat dacht je als toetje met wat fruit? Ik haal graag wat vetten en eiwitten uit mijn kwark en yoghurt. Daarbij varieer ik met name tussen Skyr, Griekse yoghurt, halfvolle vanille yoghurt van Arla en volle kwark.

Kaas

Zoals je ziet ben ik gek van zuivel. Ik denk dat ik bij iedere maaltijd wel een zuivelproduct neem. Kaas is ook zo’n absolute favoriet. Sinds ik ¾ minder vlees eet, ben ik automatisch meer kaas gaan eten. In mijn koelkast vind je regelmatig oude kaas, 48+ kaas, geitenkaas (zacht en hard), komijnkaas en brie.

Soep

Mijn go-to gezonde maaltijd wanneer ik een lange dag heb gehad of gewoon geen zin heb om te koken. Daar waar wij vroeger standaard een pizza of pasta aten, pakken we nu altijd een soepje uit de vriezer. Mijn favorieten soepen zijn tomaten- uien- en courgettesoep.

Kruiden en specerijen

Ik heb een lade VOL met specerijen en kruiden. Sinds ik geen gebruik meer maak van pakjes en zakjes, heb ik geleerd hoe je een gerecht smaakvol kunt maken met simpelweg de juiste kruiden. Ik ben fan van de kruiden van Jonnie Boer en uit de Hilal markt in Hoorn.

10 gezonde producten

Mayonaise

In principe gewoon gemaakt van ei en olie. Weinig slechts aan dus en ontzettend lekker op je boterhammetje met een gekookt ei. Je kunt je mayonaise zelf maken of kopen in de supermarkt.Kijk dan wel even achter op het etiket wat er allemaal in zit. Mijn favoriet is Tons Belze. Daar zitten geen onnodige toevoegingen in en is ontzettend lekker van smaak.

10 gezonde producten

Diepvries groente

Net zo gezond als verse groente! In mijn vriezer vind je doperwten, sperziebonen en spinazie. Handig voor als ik bijvoorbeeld een frittata met de restjes groente van de afgelopen week wil opmaken en ik kom eigenlijk wat groente te kort.

Fjord crackers

Deze crackers zijn echt een uitkomst. Ze zitten boordevol vezels, bevatten weinig calorieën, verzadigen lang en zijn ook nog eens spotgoedkoop.

10 gezonde producten

Uien

Moeite om aan die 250 gram groente per dag te komen? Gebruik eens wat vaker ui! Een ui telt namelijk ook als groente en kun je vrijwel in ieder gerecht verwerken.

Fruit

Zowel vers als de bevroren variant. Er is in 5 jaar geen dag geweest dat je geen fruit in ons huis kunt vinden. Merk je dat er steeds minder fruit gegeten wordt? Haal de dropjespot van tafel een leg je groente en fruit in een leuke, opvallende mand in het zicht. Je zal merken je steeds vaker in het voorbij gaan een snoeptomaatje of een appel pakt als tussendoortje.

 

Wat heb jij standaard in huis? Deel je tip via Facebook!